Recept: Liefdescocktails

by | Feb 12, 2023 | Drinks, Food, Recipes

liefdescocktails

Roses are red, violets are blue, wij konden weer eens niet kiezen dus shakten niet één maar twee Valentijns liefdescocktails for you!

Bereidingstijd: 5 min.

Drunk in love met onze Valentijnsdag liefdescocktails

Oui Oui mon chéri, vandaag 14 februari, vieren we Valentijnsdag. De dag waarop we onze (geheime) geliefde een beetje extra aandacht geven. Dat kun je natuurlijk doen met bloemen en/of chocolade maar (en dit komt vast niet helemaal als een verrasssing) wij worden blijer van een lekkere cocktail!

En omdat wij vast niet de enige zijn die je hier heel blij mee maakt, of omdat sommigen van ons, op een dag als vandaag, zichzelf wat extra moed in willen drinken voor ze hun Valentijn de liefde verklaren, shaketen wij speciaal voor Valentijnsdag deze liefdescocktails.

Voor de romanticus waarvoor de liefde niet zoet genoeg kan zijn, maakten we een Strawberry Love. En we maakten een Dark ‘n Stormy. Want ja, de liefde gaat tenslotte niet altijd over rozen.

Persoonlijk vinden wij overigens dat de liefde iedere dag gevierd moet worden, dus shake deze cocktails ook vooral op alle andere dagen van het jaar.

De ingrediënten

Voor de Strawberry Love:

v 4-5 aardbeien.

v 7 blaadjes munt.

v 1 theelepel honing.

v Sap van een halve limoen.

v 60 ml Vodka.

v Spa rood/ Seltzer.

Voor de Dark ‘n Stormy:

v 70 ml gemberbier.

v Sap van een halve limoen.

v Paar druppels kruidenbitter.

v 40 ml bruine rum.

Benodigdheden:

vLongdrinkglas.

vTumbler/Whiskeyglas.

vIJsklontjes.

vCocktailshaker of een glazen pot.

liefdescocktails
liefdescocktails
liefdescocktails

Wij shaketen onze Strawberry Love cocktail met Vodka, maar als je hart sneller gaat kloppen van Rum dan houdt niks je tegen om deze te swappen.

Wij shaketen onze Strawberry Love cocktail met Vodka, maar als je hart sneller gaat kloppen van Rum dan houdt niks je tegen om deze te swappen.

De bereidingswijze

Strawberry Mint Smash

Doe de aardbeien, munt en honing in een cocktailshaker of glazen pot. Pak een stamper en stamp (in officiële cocktailtermen heet dit muddle) totdat de aarbeien en munt goed zijn geplet.

Voeg het limoensap, de vodka (wij gebruikten de Biostilla Premium Organic Vodka van Walcher) en het ijs toe. Shake, Shake, Shake.

Doe een paar ijsblokjes in een glas en schenk de cocktail erover. Vul aan met sodawater of seltzer. Voor een extra romantische touch gebruikten wij de Fentimans rose Lemonade.

Versier tot slot je glas met een aardbei en een vers takje munt.

Dark ‘n Stormy

Vul een longdrinkglas met ijsklontjes en schenk hier het gemberbier naar keuze in. Gebruik geen Ginger Ale! We vrezen dat je cocktail dan vooral Dark is maar niet zo Stormy.

Voeg hier het sap van een halve limoen aan toe. Voel je vrij om deze stap te skippen.

Vul nu aan met bruine rum (wij gebruikten de biologische rum van Walcher). Liefst tot het glas tot het randje gevuld is, maar let er wel op dat het geheel het niet te sterk wordt (je wilt je date natuurlijk wel kunnen herinneren). Max 40 milliliter zouden wij zeggen.

Top het geheel af met een paar druppels kruidenbitter naar keuze.

Heb je nou een mooi ‘stormy’ effect gecreëerd met je bruine rum? Roer dan vooral ff niet, maar geef je date (of jezelf) een rietje. Heads up: de cocktail wordt dan met iedere slok een beetje sterker.

Cocktail(s) klaar? Kaarsen aan, Barry of Marvin uit de speakers enne….. Happy Valentine’s Day!

liefdescocktails
liefdescocktails

More of the same stuff