Recept: Vegan Pornstar Martini met aquafaba

by | Nov 19, 2022 | Drinks, Food, Recipes, Trending, Veggie & vegan

vegan pornstar martini

Sex sells! Dat moet Douglas Ankrah, die de Pornstar Martini in 2002 op de kaart zette, ook gedacht hebben. Maar omdat smaken verschillen, maakten wij een vegan versie van deze risqué lady.

Bereidingstijd: 5 min.

Aquafabulous vegan Pornstar Martini

Kan je het nog herinneren? Die dagen dat je tot in de late (of vroege) uurtjes samen met je vrienden kon rondhangen in een slecht verlichte (cocktail)bar? Zucht… wij ook niet. Totdat de horeca weer gewoon open mag (lees: tot diep in de nacht) en we weer zo dicht op elkaar kunnen en mogen staan dat we elkaars zweet (ok, dit missen we niet persé) weer kunnen ruiken, moeten we er thuis gewoon het beste van maken. Gelukkig zijn wij niet voor een gat te vangen en hebben wij de lockdowns benut om nieuwe creaties te bedenken, zoals deze vegan Pornstar Martini.

De ingrediënten

Voor de Cocktail:

v 30 mililiter wodka.

v 45 mililiter  passievruchtensap.

v 2 eetlepels aquafaba (ABN: kikkererwtenvocht).

v Sap van 1/4 limoen.

v 1 drupje vanille-extract.

Benodigdheden:

vCocktailshaker (of een glazen pot).

v1/2 passievrucht.

vHoog cocktailglas.

vIJsblokjes.

vegan pornstar martini
vegan pornstar martini
vegan pornstar martini

Je kunt aquafaba heel goed invriezen, bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm. Bevroren blijft aquafaba minstens 2 tot 3 maanden goed.

Je kunt aquafaba heel goed invriezen, bijvoorbeeld in een ijsblokjesvorm. Bevroren blijft aquafaba minstens 2 tot 3 maanden goed.

Aquawatnou?

Aquafaba is het water of vocht dat bij je kikkererwten in de pot zit. Vooral voor veganisten is aquafaba heel handig want het is rijk aan zetmeel en plantaardige eiwitten. Omdat het lijkt op de consistentie van ruw eiwit is het de perfecte vervanger voor dierlijke eiwitten. Wanneer je aquafaba opklopt, krijgt het dezelfde structuur als eiwitschuim, waar je dan weer schuimpjes, cake, mousse of merengues mee kunt maken. Wij gebruikten het als eiwitvervanger voor onze Pornstar Martini, want wij hebben nou eenmaal een zwak voor lekkere cocktails.

De bereidingswijze

Pak een shaker (of pot) en vul deze (niet helemaal natuurlijk) met ijs. Voeg dan eerst de aquafaba toe. Pak vervolgens je barmaatje en giet de vodka, wij gebruikten de Biostilla Premium Organic Vodka van Walcher, het passievruchtensap en het limoensap erbij.

En zoals James Bond het zou zeggen: ‘Shaken not stirred’. Even goed hard shaken dus, tot je een frostlaagje ziet verschijnen.

Schenk uit in een (gekoeld) Martiniglas en top off met een halve passievrucht. There you have it, porn in a glass anno 2021.

NB: No pornstars were harmed during the making of this Martini.
vegan pornstar martini

More of the same stuff