Klaar met glühwein? Lekker ‘glowen’ doe je met deze warme winterdranken

by | Dec 4, 2022 | Food, Products

warme winterdranken

Glühwein, warme chocolademelk met rum, appelcider, glögg of voor wie aan Dry January doet: winterthee met kaneel en sinaasappel. Na een frisse winterse wandeling is er niets lekkerder dan opwarmen met een kruidig winterdrankje. Extra lekker natuurlijk als die drankjes óók nog zijn gemaakt van biologische ingrediënten. Met de warme winterdranken van de Zuid-Tiroolse distilleerderij Walcher kom je de koude dagen wel door. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Je gaat er heerlijk van ‘glowen’. That’s the spirit!

warme winterdranken
warme winterdranken

Bio GLÜX Punch: the cold never bothered me anyway

GLÜX Punch is een pareltje onder de winterdranken. Eerder al schreven we over de lekkerste duurzame zomerdrankjes van Walcher, waar GLÜX Summer Edition er eentje van was. De zomereditie bevat onder meer aardbeien en frambozen en smaakt daardoor lichtzoet en fruitig met een spicy afdronk van gember en chili.

Je zou GLÜX Summer Edition en GLÜX Punch een beetje kunnen vergelijken met Anna en Elsa uit Frozen. Van de fruitige zomervariant word je net zo enthousiast en impulsief als Anna. Met het winterse zusje GLÜX Punch breng je in mum van tijd een serenade aan de kou: ‘The cold never bothered me anyway’.

Je moet er dan overigens flink wat van drinken want deze gin-based dranken spelen in op de low alcohol trend. Daar waar gin gemiddeld 40% alcohol bevat, vind je in GLÜX Punch slechts 22% alcohol. Die bovendien nog verdund wordt door 2 delen heet water (80 °C) op 1 deel GLÜX toe te voegen. Je houdt hierdoor uiteindelijk niet meer dan 10% vol. alcohol over (maar je krijgt het er alsnog heel snel lekker warm van).

GLÜX Punch is een pareltje onder de winterdranken.

In deze warme winterdrank vind je onder meer appel, gin, citroen, gember, bloedsinaasappel, kaneel, kruidnagel en chili uit biologische landbouw. The perfect serve? Serveer de Glüx Punch in een Moscow Mule beker met een schijfje sinaasappel.

Hot Spritz Punch: let it glow

Bij Walcher zijn ze dol op de kenmerkende smaak van bloedsinaasappel. Op een zwoele zomeravond kunnen wij écht extreem genieten van hun Arancello Biologica en Anima dell’ arancia. Maar ook in hun winterdranken is deze vrucht een aangename verrassing.

Deze Hot Spritz Punch is biologisch en vegan en bevat net als de Glüx Punch slechts 22% alcohol die verder wordt verlaagd door de Hot Spritz te mengen met 2 delen warm water (70 °C).

Het verschil met Glüx is dat Hot Spritz niet gin-based is, maar een basis heeft van witte wijn met een vleugje appel. Daarnaast bevat dit drankje bloedsinaasappel, citroen en verschillende kruiden. Serveer hem in een Mason Jar drinkglas met een schijfje sinaasappel en een kaneelstokje.

warme winterdranken
warme winterdranken

Walcher Bombardino: een klassieker onder de warme winterdranken

Truth be told: deze Bombardino is een beetje een vreemde eend in de bijt. Het is totaal niet hip, niet biologisch en niet vegan. Maar onze slogan zou niet ‘Stuff that binds us’ zijn als we hier niet alle ‘stuff’ delen die onze aandacht heeft. En dat heeft dit gele goedje. Zie je eruit als je oma die met Pasen een glaasje advocaat zit weg te lepelen? Ja, een beetje wel. We don’t really care.

Zie je eruit als een omaatje die tijdens Pasen een glaasje advocaat zit weg te lepelen? Ja, eigenlijk wel.

Het geheim van Walcher Bombardino zit hem in de Caribische rum. Bij Walcher wordt er nooit bezuinigd op de op ingrediënten en die kwaliteit proef je in al hun dranken terug. In de Italiaanse wintersportgebieden is Bombardino overigens een enorm populaire opwarmer. De basis is eierlikeur (zabaglione) met brandy. De variant met rum heet Bombardino Pirata. Qua smaak is het te vergelijken met onze Nederlandse advocaat of de Amerikaanse eggnog. Het verschil met advocaat is dat Bombardino vaak warm wordt gedronken en vloeibaarder is. Dat lepelen hoeft dus al niet, want je giet het zo achterover. Daarnaast is hij door de rum warmer en zachter van smaak. En eigenlijk gewoon veel lekkerder.

Deze Bombardino leent zich ook perfect om te verwerken in allerlei gerechten. Zo gebruikten wij hem onlangs door de custard van Pastéis de nata (Portugese custardtaartjes). Wil jij je winterdranken voorraad uitbreiden? De likeuren van Walcher worden exclusief geïmporteerd door Branding Trends en zijn verkrijgbaar bij de betere slijterij.

More of the same stuff