Recept: Tropisch genieten met onze Dirty Pina Colada

by | Aug 30, 2021 | Drinks, Food, Recipes

Dirty pina colada

Bereidingstijd: 5 – 10 min.

Dirty never tasted this good!

Kennen jullie de uitspraak: When life gives you Pineapples, make pina colada’s? Wij ook niet, maar we deden het toch! Want A: er zat een ananas in onze Boerschappen x Instock rescue box, en B: ehm…. ok, eerlijk, er was geen B, we zochten gewoon een goed excuus om met een pina colada in onze hand schaamteloos mee te zingen met de Escape song van Rupert Holmes. There we said it.

Mix it up

De pina colada is een cocktail die je maakt met rum, ananassap en kokosmelk.  Door de combinatie van ingrediënten en smaken waan je je meteen op een tropisch eiland. En aangezien de zomer dit jaar best even op zich liet wachten was dit precies de pick me (us) up, die we nodig hadden.

Volgens klassiek recept maak je de pina colada met witte rum, maar omdat wij enkel bruine rum in huis hadden en like to shake things up a little, maakten wij een dirty versie.

 

 

dirty pina colada

De ingrediënten

v 45 milliliter bruine rum.

v 30 milliliter romige kokosmelk.

v 90 milliliter ananassap.

 

Verder nodig:

v Cocktailshaker (heb je deze niet, don’t sweat it, gebruik een lege glazen pot).

v Barmaatje.

Heb je geen cocktailshaker, geen paniek! Een weckfles of een grote glazen pot met schroefdeksel werkt ook prima.

Heb je geen cocktailshaker, geen paniek! Een weckfles of een grote glazen pot met schroefdeksel werkt ook prima.

dirty pina colada

De bereidingswijze

Vul je shaker voor 1/3 met ijsblokjes.

Pak je barmaatje erbij, en dan bedoelen we in dit geval niet je wingman of woman waarmee je altijd gaat stappen, en voeg hier 90 ml ananassap aan toe. Wij maakten die van ons zelf van de verse ananas uit de rescue box. Heb je hier geen zin in, we don’t blame you, dan mag je natuurlijk ook kant en klare ananassap gebruiken. Behalve het ananassap gaat er nog 30 ml kokosmelk en last but zeker not least 45 ml bruine rum (wij gebruikten de biologische rum van Walcher) bij in de shaker.

Om met de woorden van James Bond te spreken: Shaken, NOT STIRRED! Stevig shaken met ijs, totdat je shaker een frostlaagje krijgt aan de buitenkant.

Proef even of je cocktail naar smaak is. Als je nog iets mist, meer rum bijvoorbeeld, is dit het moment om de smaak van je cocktail te perfectioneren.

Schmeckt gut?? Schenk dan de inhoud van de shaker uit in een mooi glas. Het ijs kun je mee uitschenken of eruit zeven, het is jouw feestje.

Ben je net zoals wij niet vies van een beetje opsmuk; garneer dan je glas nog met een vers stukje ananas of een fancy rood cocktailkersje op een gesuikerd randje.

 

Serveer met een smile en in ons geval; de Escape song.

 

 

 

 

More of the same stuff