
Groeten eten saai? Echt niet! Deze chocoladetruffels zitten namelijk niet alleen barstensvol heerlijke pure chocolade, ze zijn ook nog eens gemaakt van zoete aardappel. En dat is groente en dus heel gezond. Prima excuus om er gewoon lekker twee te eten, of drie, kan jou het schelen.
Bereidingstijd: 15 min. + 60 min. wachten
Zoete aardappel chocoladetruffels
Heb je ooit gedacht dat zoete aardappels en chocolade een perfect stel zouden zijn? Nee? Nou, laat me je voorstellen aan dit heerlijke huwelijk van smaken – zoete aardappel chocoladetruffels! Het is een onverwachte combinatie die je smaakpapillen zal laten dansen van plezier en je zult je afvragen waarom je zelf niet eerder op dit geniale idee bent gekomen.
Dus haal die zoete aardappels tevoorschijn en laten we aan de slag gaan!
De ingrediënten
Voor 12 stuks:
v 150 gram zoete aardappel
v 130 gram pure chocolade
v 2 eetlepels kokos olie
v 2 eetlepels cacaopoeder + extra
v 2 eetlepels maple syrup
v 1/4 theelepel zout
Benodigdheden
v Stoompan of mandje
v Keukenmachine of blender

De bereidingswijze
Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Stoom de stukjes zoete aardappel in ongeveer 8 minuten gaar.
Smelt ondertussen de chocolade samen met de kokosolie, au bain-marie, tot een gladde massa.
Voeg de gesmolten chocolade samen met de zoete aardappel, cacaopoeder, maple syrup en het zout toe aan de kom van een keukenmachine of blender en meng tot een glad geheel.
Schep het beslag over in een vriesbestendige kom of bak en zet ongeveer 1 uur in de vriezer.
Neem een klein bordje en strooi hier een laagje cacaopoeder overheen. Hier rol je straks je chocoladetruffels doorheen.
Haal het truffelmengsel uit de vriezer en vorm gelijke balletjes. Rol de balletjes tot slot nog even door de cacaopoeder.