Kim Waninge Colofon Roux
Kim Waninge Colofon Roux

Kim Waninge – Co-founder

Kim Waninge (1987) is geboren en getogen in Friesland, maar vertrok na haar studie richting het zuiden van het land om haar droom te volgen: op de redactie van een (kook)tijdschrift werken. Sindsdien zijn eten en content haar ‘peanut butter & jelly’. Van kookboeken tot een culinaire persreis naar Italië: Kim schrijft over eten of eet om erover te schrijven. Door haar werk als brandmanager van Smaakt bij de Smaakspecialist (B Corp) is daar nog een element bijgekomen: duurzaamheid. Maak kennis met Kim:

Friese nuchterheid:

‘Soms. In ieder geval niet als het om eten, de wereld verbeteren of dieren gaat. Ik vond het als kind al veel zieliger als er in een film als The Gladiator een paar paarden sneuvelden ten opzichte van duizenden soldaten. ‘Want die deden het zelf.’ Het is ergens ook heel raar dat ik nog best lang (veel) vlees ben blijven eten. Daar was echt een weekje Netflix documentaires bingewatchen voor nodig.’

Persoonlijkheidstype:

‘Eigenlijk alles wat ze zeggen over schorpioenen, Belbin’s Plant, HSP-ers en het INFJ-T type komt wel aardig overeen. Mocht je daar wat aan hebben. Beetje categorie stille wateren, diepe gronden, maar wel gewoon party material na een Limoncello Spritz. Of twee.’

Kan niet zonder:

‘Koffie in de ochtend.’

Vind ik stom:

‘Onrecht. En mensen die continu in problemen denken of zeuren over onderwerpen waar je niets aan kunt veranderen. Of erger: waar ze wel iets aan kunnen veranderen en het dan niet doen.’

Walk of shame:

‘Ik ben ooit ’s nachts in een tuin gevallen en daarna met een gezicht vol pikzwarte aarde ergens binnengestapt voor een tosti. A girl’s gotta eat.’

Happy camper:

‘Iets met zon, goed eten, wijn en buitenlands landschap. Zeg maar Italië ofzo. Maar ik kan me ook intens gelukkig voelen op een zonnige ochtend met een kop koffie. Gewoon zon dus. En koffie.’

Wat veel mensen niet over mij weten:

‘Mijn inner-nerd kijkt graag naar Star Wars, Marvel films, luistert naar filmmuziek van o.a. Hans Zimmer, vind astrologie én astronomie waanzinnig interessant, bezit cryptocurrency en volgt soms de Starlink treinen van Elon Musk vanaf ons dakterras. En platentektoniek, ga ik ook heel goed op.’

Laatste avondmaaltijd:

‘Bij Herman Serveert in Grou en eigenlijk ook alles wat Nathalie me tot nu toe voorschotelt.’

Colofon Nathalie Zonderland

Nathalie Zonderland – Co-founder

Nathalie Zonderland (1984) is geboren en getogen in het zuiden van Limburg, het mooiste stukje van Nederland, maar verruilde dit toch voor Bourgondisch Brabant (en de bekende lange nachten). Organiseren en mensen bij elkaar brengen, voornamelijk door middel van eten (oogsten, bereiden of erover praten), is wat ze het liefste doet en wanneer ze op haar best is. Voor mensen koken is haar manier om waardering te uiten, het zal je dan ook aan niets ontbreken wanneer je bij haar aan tafel aanschuift. Maak kennis met Nathalie:

Persoonlijkheidstype:

‘Grote mond, klein hartje.’

Kan niet zonder:

‘Knoflook (ik bied hier geregeld mijn excuses voor aan wanneer mensen komen eten).’

Vind ik stom:

‘Koude koffie, avocado’s met een hele grote pit, ik bedoel: WHY? Mensen met een gebrek aan zelfreflectie vind ik ook moeilijk. En onrecht.’

Meest trots op:

‘Mijn kinderen. Truth be told, ze halen af en toe het bloed onder je nagels vandaan maar al die andere clichés zijn dan ook gewoon weer waar. En mijn Indische roots (thank’s dad). Ik ben het product van een Indonesische vader en Nederlandse moeder en ik ben er trots op dat ik beide culturen meedraag.’

Hiervoor kom ik mijn bed uit:

‘Zet mij ergens waar met verse producten gewerkt wordt, of dat nou een moestuin is, een boomgaard, urban garden of een lokale markt in Frankrijk, en ik ben je meid, AM to PM.’

Wat veel mensen niet over mij weten:

‘Ik ben heel handig. Mijn ouders zeiden vroeger altijd ‘zorg ervoor dat wanneer je later groot bent, je van niemand afhankelijk hoeft te zijn’, dat advies heb ik in de breedst mogelijke zin ter harte genomen. Dus een lamp ophangen, check, olie verversen (ik rijd elektrisch maar stel), muurtje uitbreken, grasmat aanleggen, check, check en nog eens check.’

Signature dish:

‘Ongetwijfeld mijn Rendang, er is zelfs een speech over gegeven op mijn bruiloft.’