Maak kennis met Krenkelaar: het geredde appeltje voor de dorst

by | May 12, 2021 | Food, Products

Onze perceptie van schoonheid is door de jaren heen flink veranderd. Door magazines, televisie en social media hebben we bepaalde schoonheidsidealen gecreëerd als het gaat om ons eigen uiterlijk. Maar wist je dat dit ook dagelijks aan de orde is met voeding? Supermarkten zijn steeds kritischer geworden op de producten die zij in de schappen leggen. Alleen de mooiste groenten en fruit komen in de winkel. En zo gooien we jaarlijks één derde (!) van al het voedsel wereldwijd gewoon weg, onder andere omdat het er gewoonweg niet mooi genoeg uitziet. Super zonde en enorm onnodig. De Fruitmotor maakt de lekkerste appelcider van Betuwse restappels en gaat zo voedselverspilling tegen. Maak kennis met Krenkelaar.

‘Een krenkelaar is een ‘gekrenkt’ of ‘niet volkomen gaaf fruit’. De Fruitmotor upgrade de kneusjes naar high end bubbels.’

krenkelaar appelcider

Krenkelaar appelciders: perfectly imperfect

Krenkelaar is enkele jaren geleden benoemd tot Vergeetwoord, iets waar de Fruitmotor verandering in wil brengen. De term wordt namelijk gebruikt voor ‘gekrenkt’ of ‘niet volkomen gaaf fruit’, zoals de Betuwse appeltjes die de Fruitmotor gebruikt om de lekkerste appelcider van te maken. Appels die wat anders zijn gevormd of een plekje of vlekje hebben. Maar ondanks die kleine ‘imperfecties’ prima smaken. De Fruitmotor upgrade die kneusjes dus eigenlijk naar high end bubbels en daarmee zijn ze de Fairy Godmother van de restappels. Of vergelijk ze met de presentator van zo’n beetje elk make-over tv-programma. Of met die ene schooldirecteur: ‘Toe maar. Ga maar glanzen.’

‘Bouwen aan het Betuws Bijenlandschap terwijl je drinkt.’

We dwalen af. Fact: Krenkelaar van de Fruitmotor is een (h)eerlijke cider van eigen bodem. De mousserende appelcider (in een luxe fles met champagnekurk en muselet, want hé, het oog wil ook wat) is lekker fris en fruitig met een fijne bubbel. Een echte kwaliteitscider, want dit drankje werd in 2018 zelfs verkozen tot Beste Cider van Nederland. Kan het nog mooier? Ja, eigenlijk wel. Want met de aankoop draag je bij aan de verbetering van biodiversiteit. De Fruitmotor zet zich in voor het verduurzamen van de Betuwse fruitteelt door de natuurlijke omgeving van de wilde bij te verbeteren. Zo leggen ze bijenhagen en bloemranden aan. Bouwen aan het Betuws Bijenlandschap terwijl je drinkt dus. And we think that’s beautiful!

Binnenkort iets te vieren?

Of wil je gewoon een bijdrage leveren tegen voedselverspilling en het behoud van de wilde bij (om maar een paar goede excuses te noemen voor day drinking)? Je shopt de Krenkelaar appelcider, de alcoholvrije variant ‘Appelsprankel’ en bloemenmengsels voor blije bijen op de website van de Fruitmotor (of check de verkooppunten).

More of the same stuff