Zomervakantie met de kids: dit zijn onze tips!

by | Jul 11, 2023 | Life, Lifestyle, New, Travel

Maak je klaar voor een vakantie met de kids: dit zijn onze tips.

Zomervakantie! Het moment waar velen van ons ieder jaar weer reikhalzend naar uitkijken. Even helemaal weg van alle – nou ja, bijna dan – verplichtingen en zorgeloos genieten. Tenminste: mits je de juiste voorbereidingen hebt getroffen.

Een zorgeloze zomervakantie

De vakantieperiode is voor menig ouder een tijd waarin je een delicate evenwichtsoefening moet uitvoeren tussen het vinden van ontspanning en het vermaken van de kinderen. Ze gaan tenslotte zes weken lang niet naar school! Yup, dat is best intens, maar het zijn ook zes weken waarin je als ouder jezelf niet naar het schoolplein hoeft te slepen en moet doen alsof je het heel leuk vindt om “gezellig” te keuvelen met andere ouders. Wie nu de rode vlekken nog net niet in de nek heeft staan, maar wel lichte vakantieprep-paniek uitbreekt, zijn hier een aantal praktische tips voor een – soort van, we garanderen niks – zorgeloze vakantie met je kroost. Dus haal die zwembandjes uit de kast, trek je teenslippers aan en bereid je voor op een onvergetelijke zomer!

‘Wie nu de rode vlekken nog net niet in de nek heeft staan, maar wel lichte vakantieprep-paniek uitbreekt, zijn hier een aantal praktische tips’

Kies de juiste bestemming

Of je het nou leuk vindt of niet, niet elke vakantiebestemming is even kindvriendelijk. Het laatste wat je wilt, is aankomen op een plek waar je kinderen je aankijken alsof je ze zojuist hebt meegenomen naar een saaie conferentie over belastingaangifte. En Ibiza is enig, maar niet ieder deel van het eiland is even chill met (kleine) kinderen. Dus, doe je huiswerk! Zoek naar bestemmingen die ook genoeg vertier bieden voor kinderen. Ga je voor de titel ‘parent of the year‘? Kies dan een bestemming waar de woorden “waterpark” en “ijsjesbuffet” met hoofdletters op de borden geschreven staan. Of je hier zelf heel blij van wordt is een tweede.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Net zoals een militaire operatie een gedetailleerd plan vereist, zo ook een vakantie met kinderen. Maak lijstjes, pak tassen in en herpak ze nog een keer. Denk aan alles: van luiers en reservekleding tot favoriete knuffels en de zes verschillende soorten snacks die je kinderen – of jij zelf – onderweg willen eten. Vergeet vooral niet om een extra zakje met geduld in te pakken. Dat kan van pas komen wanneer de driejarige op de achterbank begint te vragen: “zijn we er al?” Check ook vooral ruim op tijd of al je verzekeringen op orde zijn. Dat is tenslotte ook niet geheel onbelangrijk.

‘Vergeet vooral niet om een extra zakje met geduld in te pakken. Dat kan van pas komen wanneer de driejarige op de achterbank begint te vragen: “zijn we er al?”‘

Entertainment, entertainment, entertainment

Truth be told, kinderen hebben de aandachtsspanne van een fruitvlieg. Dus, be prepared met een arsenaal aan entertainmentopties. Stapels boeken, kleurpotloden, puzzels, elektronische gadgets (met bijbehorende opladers) en als je echt wanhopig bent, een hoed waar konijnen uit komen. Oké, misschien niet dat laatste, maar je snapt het idee. Zorg ervoor dat je genoeg vermaak bij de hand hebt om de verveling – en irritatie – te bestrijden. Mocht dit nou allemaal niet baten dan wensen wij je veel sterkte.

zomervakantie

Plan activiteiten voor het hele gezin

Terwijl de kinderen plezier maken, is het belangrijk om ook tijd te vinden voor activiteiten die voor het hele gezin leuk zijn. Enig zo’n waterpark, maar persoonlijk snijd ik mezelf nog liever in m’n vingers met een bot mes. Ik kan dus ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat iedereen een fijne vakantie heeft. Maak gebruik van de tijd samen om unieke ervaringen te creëren en onvergetelijke herinneringen te maken. Ga samen op een avontuurlijke wandeling, bouw zandkastelen op het strand (of een hele zandstad als je ambitieus bent) of maak een potje van het gezelschapsspel waarvan je de regels bent vergeten. Who cares? Het is zomervakantie, laat je kinderen desnoods de regels verzinnen. En vergeet niet, hoe onhandig je ook bent, maak van het dansen op de camping een traditie die je kinderen de rest van hun leven in verlegenheid zal brengen. Dance like nobody is watching!

Enjoy the little things

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de stress van het plannen en organiseren van een zomervakantie. Maar vergeet niet waar het echt om draait: plezier hebben met je gezin en genieten van het moment. Zie elke verrassing, van een onverwachte hoosbui tot een spontaan waterballonnengevecht, als een kans om het kind in jezelf naar boven te halen. Na de zomervakantie moet je tenslotte weer serieus genoeg doen, dus now is the time to let loose!

Fijne zomer

Dus daar heb je het, onze tips voor een zorgeloze vakantie. Onthoud dat vakanties niet perfect hoeven te zijn, maar dat ze gevuld moeten zijn met plezier, gelach en herinneringen die een leven lang meegaan. Dus trek die zwembandjes aan, laat je innerlijke avonturier los en maak je klaar voor een epische vakantie met je kroost. En onthoud: alles wat mis kan gaan, zal uiteindelijk geweldige verhalen opleveren! Fijne zomer!

‘Now is the time to let loose’