Ding-A-Dong! Deze Songfestival Box wil je hebben (en wij vertellen waarom)

by | May 15, 2021 | Life, Wannahaves

Of je nu alle songfestivalnummers die ooit de revue zijn gepasseerd uit volle borst kunt meeblèren, of meer het type ‘Wie is Sieneke?’ bent: wij kunnen je vertellen dat je de Songfestival Box van Candy Converters nodig hebt in je leven. Gewoon omdat het kan. En omdat het een duurzame oplossing is voor confetti strooien bij praktische elke feestelijke gelegenheid: feest zonder waste!

Biologisch afbreekbare confetti

Je kent het wel. Je hebt een feestje. Een bruiloft. Een babyshower. Een Eurovisiesongfestival. Dat vraagt om confetti. Of, upgrade, een confettikanon. Candy Converters maakt biologisch afbreekbare confetti gemaakt van eetpapier. Het eetpapier is afkomstig van reststromen (aardappels) uit de voedselindustrie. En dat maakt de ‘conscious confetti’ een prachtig, circulair product. Het redt aardappels die anders worden weggegooid of tot veevoer worden verwerkt. Wist je dat we jaarlijks alleen al in Nederland zo’n 2 miljard (!) kilo voedsel verspillen. Dat is gelijk aan een file van Utrecht naar Barcelona met bumper aan bumper rijdende vrachtwagens gevuld met voedsel (bron: Samen Tegen Voedselverspilling).

De conscious confetti lost bovendien het afvalprobleem op wat ontstaat door traditionele versiering zoals confetti van plastic of papier. De confetti van Candy Converters laat geen sporen achter in onze parken, plantsoenen of festivalterreinen, want na één regenbui (en hé, we leven in Nederland) is het weg.

Candy Converters Songfestival Box
Candy Converters Songfestival Box

Unboxing de Songfestival Box

Je begrijpt: Candy Converters verdient met dit product een enorme positieve shout out. Maar naast de afbreekbare conscious confetti, confetti shooters, Christmas crackers en pinata heeft Candy Converters nu dus ook een Songfestival Box. We zullen die even tekstueel voor je unboxen:

In de duurzame Songfestival Box (18+) vind je alles wat je nodig hebt om er een feestje van te maken thuis voor de buis. Naast een confettikanon (met biologisch afbreekbare confetti) vind je ook twee Nederlandse vlaggetjes van gerecycled papier, twee flesjes Double Dutch skinny water, een natuurlijke smaakmaker voor in de gin (Infugintonic ‘Pasión Afrodisiaca’, een theebuiltje met gember, kaneel, ananas, kokos, mango, papaya, sinaasappel en kruidnagel die je een minuutje laat trekken in droge of fruitige gin voordat je de tonic toevoegt) én Let’s play LGBTQIAP!, een limited edition variatie op Yatzee, gedrukt op papier van landbouwafval. Mocht je moeite hebben met al die letters die daar in de afgelopen jaar bij zijn gekomen, we hear you, dat staat dus voor: lesbisch, gay, biseksueel, transseksueel of transgender, queer, interseksueel, aseksueel en panseksueel.

En dat alles dus ook nog duurzaam. Yay!

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij mij komt het kippenvelmoment dat ik te midden van een gaybar in Breda hoorde dat Duncan Laurence het songfestival won hiermee helemaal terug.

Shoppen? Dat kan (ook ná het songfestival trouwens, want hé Amsterdam Gay Pride) via de website van Candy Converters.

Lees ook het artikel over duurzame zomerdrankjes voor gin tonic inspiratie.