Tandenpoetsen 2.0, this is how we roll… uh brush

by | May 9, 2021 | Life, Momlife

‘We pakken alle tandjes, we gaan langs de randjes. Bezoeken de hoekjes, alle koekies en snoepies, het eten en drinken, we poetsen het wehèèèèèèèègggg. We gaan van onder naar boven, we gaan heen en weer, van achter naar voren, we gaan op en neer zo gaat het hele rondje, rond in de mooooooond.’

Galmt het vanuit mijn badkamer.

En nee, dit is geen auditie voor Kinderen voor Kinderen, dit is hoe tandenpoetsen er tegenwoordig bij ons thuis aan toe gaat sinds de tandenpoetstabletjes van Fairytabs hun intrede hebben gedaan.

Waar ik voorheen vooral heel druk was met mijn kleuter uitleggen waarom tandenpoetsen belangrijk is, ben ik tegenwoordig vooral bezig met vragen of het volume waarmee luidkeels wordt meegeblèrd op het speciaal voor Fairytabs geschreven tandenpoetsliedje van Speelman & Speelman (dat overigens nooit meer uit je hoofd gaat) misschien iets minder mag.

Tandenpoetsfeest met Otis de krab, Joni de haai en Zeppe de piranha

Bedenker en eigenaar Peter Radix (a.k.a. mijn held) weet als vader van 3 kleine kinderen zelf maar al te goed wat een enorme opgave het kan zijn om of ’s ochtends iedereen op tijd de deur uit te krijgen met een frisse giechel. Of om ’s avonds voor het slapen gaan iedereen zijn of haar tanden te laten poetsen zonder gemopper. Wat deed Peter? Juist, hij bedacht Fairytabs, een tandpastatablet waar geen schadelijke stoffen in zitten, geen chemicaliën en geen microplastic en alsof dit nog niet genoeg is, toverde hij, door er een complete verhaallijn omheen te creëren, tandenpoetsen om van iets praktisch naar een totaalbeleving voor kinderen. WINNING!

Don’t be mean, keep it clean

Wat wij extra leuk vinden aan Fairytabs is dat ze een hele duurzame bedrijfsfilosofie hebben. Elke stap binnen hun productieproces is verduurzaamd en dermate geoptimaliseerd om afvalstromen zoveel mogelijk te reduceren. Daarnaast sponsoren en werken ze samen met stichting Juttersgeluk, een beach clean up stichting die het probleem van de plasticsoep aanpakt.

Ready, Set, Poetsen maar!

Nu vraag jij jezelf natuurlijk af: hoe, wat en waar (en wat kost dat)?

Doe jezelf (maar vooral je kind(eren) een plezier en begin met een starterskit. Hoeft niet natuurlijk, maar waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan? In de starterskit vind je:

  • 62 tandpastatabletten (je kunt kiezen uit 2 varianten: soft mint (met fluoride) en aardbeiensmaak (zonder fluoride)
  • 1 Bamboe kindertandenborstel
  • 1 Siliconen drinkbeker
  • 1 Siliconen opbergpotje
  • Fairytabs stickers

En ben je nou net als ik zo iemand die nog wel eens roept: ‘kak, de tandpasta is op’ dan hebben we helemaal goed nieuws voor je, Fairytabs heeft een abonnementsservice! Zo hoef je nooit bang te zijn dat de tabletten op zijn. You can thank me later!