Sustainable sauzen met de ecologische Amazona krijtverf

by | May 7, 2021 | Life, Momlife

Kan jouw home office, die eeuwige Early Dew-muur in de woonkamer of de toekomstige kinderkamer wel een fris likje verf gebruiken? Hóe fijn is het dan als je direct na het schilderen in diezelfde ruimte kunt werken, eten of slapen zónder vieze verflucht en schadelijke stoffen die in de kamer hangen? Amazona krijtverf is 100% ecologisch. Zo kun jij volledig sustainable sauzen. En guess what? Duurzame influencers als Sanne Vogel en Nina Pierson gingen je al voor.

Wat zit er eigenlijk in verf?

De ecologische krijtverf van Amazona is ontwikkelt door Christel van Bragt, tevens interieurstyliste. Ze vulde daarmee een gat in de markt, want in de gemiddelde muurverf die je in de bouwmarkt uit het schap trekt, zitten nogal wat schadelijke stoffen. Niet voor niets hoor je dit weg te gooien bij het klein chemisch afval, wat – eerlijk is eerlijk – meestal niet gebeurt. Verfkwasten en rollers worden doorgaans vrolijk afgespoeld boven de gootsteen. Er wordt vervolgens aangeraden om goed te ventileren, om contact met de huid te voorkomen en om beschermende werkkleding te dragen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verflucht die nog dagen lang in de ruimte hangt. Eigenlijk gewoon heel vies dus.

Christel is wat ons betreft een echte changemaker, want Amazona krijtverf bevat uitsluitend natuurlijke pigmenten, is volledig biologische afbreekbaar en veganistisch. Het is bovendien de enige krijtverf in Nederland die Natureplus is gecertificeerd én op ambachtelijke wijze in Nederland wordt geproduceerd. Dichter bij huis = minder transport = een betere ecologische footprint!

“Onze verfkwasten zijn vegan, net als onze krijtverf.”

En ook aan de verpakking is gedacht: de emmers zijn gemaakt van gerecycled kunststof en de etiketten van suikerriet. Christel: ‘We krijgen ook regelmatig de vraag of onze verfkwasten zijn gemaakt van varkenshaar. Mijn steevaste antwoord is: nee, want dat vinden we niet zo diervriendelijk. Onze synthetische verfkwasten nemen bovendien minder verf op én zijn gemakkelijk schoon te maken. Kortom: onze verfkwasten zijn vegan, net als onze krijtverf.’

Paint it black (of zonnestraal oker) met Amazona krijtverf.

Krijg jij al kriebels om aan de slag te gaan? Haal de verfrollers en kwasten maar vast tevoorschijn! Als we de interieurtrends van 2021 mogen geloven, zit je komende tijd helemaal goed met alle soorten beige- en bruintinten, grijs (als in: betonlook grijs), pasteltinten en donkerblauw op je muur.

Binnen het prachtige kleurenpalet van Amazona krijtverf kun je dan denken aan kleuren als Café Glace, Chocolat Chaud, Skin of Jeans.
Ben je niet zo trendgevoelig en ga liever voor een duurzame (ha!) look, dan raden we je de kleuren uit de nieuwe Velvet-collectie aan, zoals Velvet Clay. Maar ook Zonnestraal oker is een fantastische warme kleur, perfect voor bijvoorbeeld de kinderkamer. 

De krijtverf van Amazona is verkrijgbaar bij de betere verfwinkel en in de webshop van Amazona.

De krijtverf van Amazona is verkrijgbaar bij de betere verfwinkel en in de webshop van Amazona.