Gastcolumn Anne: vegan eten op reis? Zo vind je de beste vega(n) restaurants!

by | Jul 14, 2021 | Gastcolumn, Travel

Vega(n) eten op reis

De zomervakantie is begonnen! Eindelijk kunnen we weer genieten van echte Franse croissants (en wijn), Italiaanse pasta (en wijn) en Spaanse tapas (en… wijn). Maar ook voor diegene die er ook op vakantie een wat strikter regime op nahoudt (respect), is er tegenwoordig meer dan genoeg te vinden. Wil je bijvoorbeeld graag (zo veel mogelijk) vegan eten op reis? Anne Travel Foodie geeft tips om te voorkomen dat jij straks hanrgy op je vakantieoord rondloopt op zoek naar de perfecte vega(n) hotspot. 

Veel mensen eten thuis vegetarisch of veganistisch maar vragen zich af hoe ze dit tijdens hun vakantie het beste kunnen aanpakken. Het blijft toch vaak een beetje zoeken in het buitenland en let’s be honest; temptation is everywhere! Food- en reisblogger Anne van Anne Travel Foodie eet al jaren over de hele wereld vegetarisch en veganistisch. Speciaal voor ROUX schreef ze deze column waarin ze uitlegt hoe zij dit doet en deelt ze praktische tips zodat ook jij moeiteloos vega(n) kan eten op reis.

veg(n) eten op reis
veg(n) eten op reis
veg(n) eten op reis

Vegan eten op reis: preparation is key!

Voordat ik op reis ga, ga ik al op zoek naar goede vegetarisch en veganistische opties op mijn plaats van bestemming. Dit doe ik door op drie verschillende manieren op zoek te gaan naar informatie:

    • Instagram
    • Happy Cow
    • Google

Op Instagram zoek ik veel op hashtags. Ga ik bijvoorbeeld naar Barcelona, dan zoek ik op Instagram op #veganbarcelona of #barcelonavegan. Als ik een gerecht zie dat er lekker uitziet, dan kijk ik van welk restaurant dat is en of de andere gerechten van dat restaurant er ook goed uitzien. Soms kijk ik ook alvast op de menukaart op de website van het restaurant om te zien wat de vega(n) opties zijn.

“Een goede voorbereiding is het halve werk!”

Ditzelfde doe ik met de app Happy Cow. Je kan bij deze gratis app een locatie invullen en je ziet dan een handig overzicht van alle restaurants die goede vegetarische of vegan opties hebben. Je kan makkelijk filteren, bijvoorbeeld dat je alleen de 100% vegan restaurants ziet. Je kan er ook voor kiezen om in plaats van een lijst met restaurants, een kaart te zien met de locaties van de restaurants. Dat laatste is heel handig als je bijvoorbeeld wilt kijken wat er in de buurt van je hotel of het vliegveld is.

En als laatste gebruik ik Google. Ik zoek dan bijvoorbeeld op ‘vegan Barcelona’ en kom dan vaak terecht bij andere vegetarische en/of veganistische bloggers die hun tips delen.

“De restaurants uit deze apps die me aanspreken, bewaar ik op Google Maps.”

Tijdens je reis

Tijdens mijn reis hoef ik dan alleen maar Google Maps te openen als ik ergens ben en zie ik in een oogopslag waar de goede vega(n) tentjes zijn. De bewaarde plekken verschijnen als gele sterren op je plattegrond. Je ziet zo altijd wat er bij jou in de buurt voor opties zijn. En soms werkt het ook andersom; dan kijk ik op mijn Google Maps in welke buurt ik de meeste ‘sterretjes’ heb geplaatst en ga ik die buurt verkennen. Het voordeel van je voorbereiding is dat je tijdens je reis niet zoveel tijd kwijt bent aan het zoeken van goede restaurants. Ook voorkom je dat je bij een willekeurig restaurant gaat zitten en dat er niks vegetarisch of veganistsich op de kaart blijkt te staan. Een bijkomend voordeel is dat je vaak in hele leuke buurten terecht komt. De goede vegan tentjes zitten namelijk in hippe, opkomende buurten. Zo beland je niet op de toeristische trekpleisters, maar dwaal je door hippe straatjes tussen de locals.” Meer tips en inspiratie over vegan eten op reis? Volg Anne op Instagram: @anne_travel_foodie
veg(n) eten op reis