Pillow talk: dit is waarom je wilt overstappen naar een bamboe kussensloop

by | May 16, 2021 | Beauty Products, Selfcare, Trending

Zo tegen je 20ste denk je er wel vanaf te zijn: een onzuivere huid. Maar nee, inmiddels ben ik de 30 flink gepasseerd and still going strong op pukkelgebied. In mijn queeste naar een perzikhuidje en perfecte glow stuitte ik op iets waar ik tot dan toe nog nooit over na had gedacht. Mijn kussensloop. Die wil je vandaag nog vervangen door een bamboe exemplaar en ik leg je haarfijn (ha!) uit waarom.

‘Soms kun je smeren wat je wilt, maar iets simpels als een kussensloop vervangen is een stuk effectiever.’

Beauty sleep? Bamboe kussensloop!

Afgelopen winter sliep ik onder een dekbed van flanel. Lekker zacht, wollig en warm. Wat ik me niet realiseerde, is dat we zo’n 8 uur per dag met ons haar (of in mijn geval mijn gezicht) op een kussen liggen. En dat heeft dus nogal een effect op hoe je er overdag bijloopt. Wil je een pukkelgate voorkomen, dan is het allereerst belangrijk dat je – mocht je dat niet doen, viezerik – het kussensloop regelmatig wast. Maar daarnaast heeft ook de keuze voor het materiaal invloed op huid en haar. Hoe zit dat eigenlijk?

Zo’n flanellen dekbedovertrek voelt misschien lekker zacht, voor je huid en haar is dit niet te beste keuze. Het ruwe oppervlak van veel kussenslopen zorgt namelijk voor meer wrijving. En dat dus zo’n 7-8 uur lang. Elke dag. Pluizig, droog of beschadigd haar, rimpels (ja, écht), acné of een uitgedroogde huid: soms kun je smeren wat je wilt, maar is iets simpels als een kussensloop vervangen een stuk effectiever.

Waar kies je dan precies voor? Satijnen, zijden en bamboe kussenslopen zijn gemaakt van gladder materiaal waardoor minder wrijving ontstaat. Zeker wanneer je last heb van allergieën (bamboe en zijden kussenslopen zijn hypoallergeen), een droge of gevoelige huid en krullen, golvend, pluizig of beschadigd haar is een kussenswitch aan te raden.

Verwacht geen wonderen na één nachtje slapen. En ook niet na meerdere nachtjes trouwens. Het blijft een combinatie van factoren. Voldoende slaap, gezond eten, beweging, ontspanning en andere open deuren. Pas ook op met wat je allemaal op je huid en in je haar smeert en kies bij voorkeur voor clean beauty producten. Dat terzijde, een ander kussensloop kan zéker bijdragen. Better safe than sorry, toch? Zelf ben ik sinds kort enorm fan van de bamboe kussenslopen van Pureboo. En pluspunt: ze zijn verkrijgbaar in 4 fantastische kleuren, dus je slaapkamer krijgt er ook direct een upgrade van.

De voordelen en verschillen van een zijden, satijnen of bamboe kussensloop

Persoonlijk hoefde ik er niet lang over na te denken om voor een bamboe kussensloop te gaan, want: duurzamer én vegan. Voor de productie van zijde kussenslopen zijn zijderupsen nodig. Satijn is een synthetische stof. Een satijnen kussensloop is dus wel diervriendelijker dan zijde, maar mist de antibacteriële eigenschappen en is niet hypoallergeen. De verschillen op een rij:

‘Alleen al de pakketjes waarin het binnenkomt, voelen echt als een cadeautje aan jezelf.’

 • Bamboe is duurzamer en diervriendelijker

  Voor één kilo zijde zijn wel 4.000-15.000 zijderupsen nodig. Bamboe kussenslopen worden gemaakt van de bamboeplant die enorm snel groeit. De bamboe stof is ook slijtvaster en blijft mooier na het wassen waardoor de kussenslopen ook weer duurzamer zijn.

 • Bamboe is goedkoper

  Het proces om zijde te maken, is enorm intensief en dus duur. De zijderupsen worden flink gevoed tot ze zijde gaan spinnen om een cocon te maken. Die cocons worden (inclusief rups) gekookt waarna de zijde wordt afgewikkeld en tot zijdedraad wordt gesponnen.

 • Bamboe heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen

  En dat is dus superfijn nieuws wanneer je snel last hebt van acné. Maar het voorkomt ook nare geurtjes. Zijden en bamboe kussenslopen zijn hypoallergeen en voeren vocht af waardoor de groei van huisstofmijt afremt. Perfect dus wanneer je last hebt van allergieën: don’t let the bedbugs bite! Dit zijn eigenschappen die een satijnen kussensloop niet heeft.

 • Bamboe ademt beter

  Bamboe ademt beter dan zijde. De ademende stof van een bamboe kussensloop heeft een verkoelend effect en zorgt dat je minder snel last krijgt van vet haar.

Bamboe beauty producten van Pureboo

Mocht je nu denken, ‘dit wil ik ook’, dan kan ik je zoektocht een stuk aangenamer maken. Ik heb die zoektocht namelijk al gedaan en kwam bij de bamboe kussenslopen van Pureboo uit. En dat niet alleen, inmiddels heb ik er ook bamboe make-up kwasten, scrunchies en een bamboe haarborstel besteld. Pureboo ontwikkelt beautyproducten op basis van bamboe. Alles is natuurlijk, duurzaam en vegan. Het merk is ontstaan vanuit een eigen behoefte aan duurzame ‘clean & natural’ beautyproducten. In hun zoektocht naar de juiste materialen raakten ze bij Pureboo overtuigd van de positieve eigenschappen en schoonheid van bamboe.

De bamboestof is gemaakt van 100% natuurlijke bamboevezels en draagt het OEKO-TEX keurmerk. Dat betekent dat de stof volledig veilig is voor de huid. Met dit doel worden alle producten van Pureboo ontwikkeld: het beschermen van huid en haar. De oprichters van Pureboo: ‘Met een achtergrond in schoonheidsverzorging en visagie hebben wij onze kennis gebruikt om een beautylijn te ontwikkelen op basis van bamboe. Wij hebben onze producten zelf samengesteld en doorontwikkeld. Door de zachte stof ontstaat er tijdens je slaap weinig tot geen wrijving waardoor je haar minder beschadigt, pluist en haarvouwen worden voorkomen. Naast het feit dat de stof superzacht aanvoelt is bamboe een ademende stof die de huid niet afsluit. Hierdoor is het uitstekend geschikt voor mensen met bijvoorbeeld kwetsbaar haar, allergieën of een gevoelige huid.’

Wat wij éxtra fijn vinden aan de duurzame selfcare producten? Alleen al de pakketjes waarin het binnenkomt, voelen echt als een cadeautje aan jezelf. Het feit dat het bijdraagt aan de gezondheid van je huid en haar, duurzaam is én super mooi staat op je bed of in de badkamer maakt het feestje compleet.

bamboe kussensloop pureboo