Gingerbiet Mocktail: let’s spice things up!

by | Jul 21, 2021 | Food, New, Recipes

gingerbiet mocktail

Bereidingstijd: 10 min.

Gingerbiet Mocktail

Eentje in de categorie ‘een beetje vreemd, maar wél lekker’, deze gingerbiet mocktail. Zeker wanneer je van hartige smaken houdt en – net als wij – van de verwarmende, spicy smaak van gember. Deze alcoholvrije cocktail zit bovendien boordevol superfoods. Guilt-free drinken op z’n best dus!

De ingrediënten

v200 ml Smaakt rode bietensap.

v30 ml gembersiroop.

vSap van 1 citroen.

v100 ml gemberbier.

v250 ml tonic.

vIJsblokjes.

Verder nodig:

v4-6 glazen.

vPrikkers.

v1 citroen, in schijfjes.

vVerse gember, in plakjes.

gingerbiet mocktail

Serveer in een stoer lowballglas. Zorg dat het prikkertje met gember en citroen lang genoeg is om de afstand over het glas te overbruggen.

Serveer in een stoer lowballglas. Zorg dat het prikkertje met gember en citroen lang genoeg is om de afstand over het glas te overbruggen.

gingerbiet mocktail

De bereidingswijze

Prik de partjes citroen en schijfjes verse gember om en om aan 4 prikkers. Doe het bietensap samen met de gembersiroop, citroensap en het gemberbier in een kom en roer door. Vul 4 tot 6 glazen met ijsblokjes, verdeel hierover het bieten/gember sap en vul de glazen af met de tonic. Steek in elk glas een prikker en decoreer eventueel met eetbare bloemen.

Meer mocktails?

Dit recept komt uit het ‘Juicy Details’ boek van Smaakt (receptuur, food styling en fotografie door The Holy Kauw Company). Download het Juicy Detail e-book gratis op de website. Het Smaakt Juicy Details e-book is onderdeel van de campagne ‘Together We Care #EveryBiteMatters’. Deze campagne staat in het teken van ‘samen’. Het gaat daarbij zowel om het samen proosten en koken alsook het samen de handen ineen slaan om beter met onze planeet om te gaan. Onder andere door vaker plantaardig en biologisch te eten en drinken. Elke hap telt! De producten van Smaakt zijn vrij van o.a.:  
  • Chemische bestrijdingsmiddelen (pesticiden, landbouwgif)
  • Kunstmest (belangrijke oorzaak van dead zones in oceanen)
  • Diergeneesmiddelen (zoals antibiotica)
  • Chemische toevoegingen (zoals kleur-, geur- en smaakstoffen)
  • GMO’s (genetisch gemodificeerde organismen)