Virgin Mojito: zo maak je de lekkerste alcoholvrije mojito

by | Jul 7, 2021 | Food, New, Recipes

virgin mojito

Bereidingstijd: 10 min.

Virgin mojito met wortelsap

De iconische Mojito ken je ongetwijfeld. Maar deze oranje virgin mojito met wortelsap – oftwel ‘Bunjito’ – is nét zo lekker! Deze vegan én virgin mocktail is heerlijk op een warme zomerdag. Door de toevoeging van munt, limoen en ijs is de alcoholvrije mojito heerlijk fris. Daarbij is wortelsap niet alleen heel verrassend in dit recept maar ook nog eens verantwoord. Het zit namelijk boordevol vitamine A: cheers to good drinking!

De ingrediënten

v4-6 takjes munt, alleen de
blaadjes & gekneusd.

v1 limoen, in parten.

v4-6 tl rietsuiker.

vIJsblokjes of crushed ijs.

v200 ml Smaakt multivruchtensap.

v200 ml Smaakt wortelsap.

v100 ml bruiswater.

*Weekend? Je maakt gemakkelijk een alcoholische variant door een beetje vodka (bijv. van Biostilla) toe te voegen.

Verder nodig:

vPapieren rietjes.

v4-6 glazen.

virgin mojito

Serveer de virgin mojito in highball glazen voor een mooi effect.

Serveer de virgin mojito in highball glazen voor een mooi effect.

virgin mojito

De bereidingswijze

Verdeel de munt, limoen, rietsuiker en ijs over 4 tot 6 glazen.

Roer dit goed door en verdeel achtereenvolgens de sappen en het bruiswater over de glazen.

Serveer met een bamboe rietje.

Meer mocktails?

Dit recept komt uit het ‘Juicy Details’ boek van Smaakt (receptuur, food styling en fotografie door The Holy Kauw Company). Download het Juicy Detail e-book gratis op de website. Het Smaakt Juicy Details e-book is onderdeel van de campagne ‘Together We Care #EveryBiteMatters’. Deze campagne staat in het teken van ‘samen’. Het gaat daarbij zowel om het samen proosten en koken alsook het samen de handen ineen slaan om beter met onze planeet om te gaan. Onder andere door vaker plantaardig en biologisch te eten en drinken. Elke hap telt! De producten van Smaakt zijn vrij van o.a.:
 

  • Chemische bestrijdingsmiddelen (pesticiden, landbouwgif)
  • Kunstmest (belangrijke oorzaak van dead zones in oceanen)
  • Diergeneesmiddelen (zoals antibiotica)
  • Chemische toevoegingen (zoals kleur-, geur- en smaakstoffen)
  • GMO’s (genetisch gemodificeerde organismen)