Recept: Dronken Sinaasappel Upside Down Cake

by | May 26, 2021 | Food, Recipes, Trending

Bereidingstijd: 45 – 60 min.

De ingrediënten

v 2 sinaasappels (gewassen), 1 in plakken gesneden, 1 uitgeperst en de schil geraspt.

v 3 eieren.

v150 gram basterdsuiker.

v300 gram ricotta.

v1 theelepel vanille-extract.

v70 gram bruine suiker.

v130 ml extra vierge olijfolie.

v250 gram bloem.

v1 eetlepel water.

v1 theelepel bakpoeder.

v100 ml Sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Walcher Anima dell’ arancia) .

Benodigdheden:

vStandmixer (handmixer mag ook).

vSpringvorm 24cm.

vBakpapier.

Gebruik bloedsinaasappels voor een mooi effect.

Gebruik bloedsinaasappels voor een mooi effect.

De bereidingswijze

Verwarm je oven (normale stand) voor op 160°C.

Bekleed de cakevorm met bakpapier. Meng de bruine suiker en het water met elkaar en verdeel het mengsel over de bodem van de cakevorm. Snijd 1 sinaasappel in plakken of halve maantjes (whatever tickles your fancy) en verdeel deze over het suikermengsel. Ok top, dit mag je voor nu even aan de kant zetten.

Scheid de eieren. Het eigeel mag je even apart houden maar het eiwit mag in de kom van je keukenmachine om eens lekker opgeklopt te worden. Wanneer je eiwit eruit ziet als de toppen van de Zwitserse alpen (mooie witte pieken) dan mag je het overscheppen in een kom om apart te zetten.

Pak nu de geraspte sinaasappelschil, eidooiers en de suiker en stop deze in de kom van je keukenmachine. Klop ongeveer een minuut of drie op een laag gemiddelde totdat het mengsel lekker luchtig wordt. Hierna voeg je de vanille, ricotta, sinaasappelsap, sinaasappellikeur en de olijfolie toe. Meng alles op lage snelheid nog even door.

Als laatste gaat de bloem, het bakpoeder en het zout erbij en moet alles nog een keer goed gemengd worden.

Herinner je dat eiwitmengsel nog? Dat mag je nu RUSTIG door de rest heen scheppen. Got it? Ok, dan is je beslag nu klaar om in de springvorm geschept te worden

Bak de cake in ongeveer drie kwartier goudbruin. Test met een satéprikker of de cake gaar is.

Laat de cake goed afkoelen en draai om op je mooiste schaal. Voila!